/*! elementor – v3.5.5 – 03-02-2022 */
.elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

Építkezik? Felújít? Kérje ingyenes ajánlatunkat.

Beltéri műanyag nyílászáró Budapest, Műanyag Ablak árak Budapest, ablakcsere Budapest: műanyag Ablak Budapest, Beltéri ajtó, ablakcsere, nyílászáró. Közép kategóriába kedvezőbb CPL ajtók

Mennyi az ára egy műanyag ablaknak Budapesten, milyen a minősége és hogyan térül meg?

A kínálatunkban kapható műanyag ablakok minőségi termékek, amelyeket modern gépekkel készítettek el. A műanyag ablakok hőszigetelése annál jobb, minél több légkamrával rendelkezik.

Miért jobb a drágább műanyag ablak Budapesten? Ablakcsere

A drágább műanyag ablakok esetében például a zárás hermetikusabb hiszen 3 gumis. Ezeknél a termékeknél a merevítő elem erősebb, a műanyag ablak profiljának nagyobb a vastagsága, valamint több légkamrával is rendelkezik, így a tokot sokkal jobban meg tudja tartani a forró napon is. Drágább ablakok esetében a kiegészítők közül válogathatunk a hőszigetelt és hangszigetelt üvegek közt, valamint a hővezetés miatt a műanyag távtartókat is megtaláljuk fém helyett.

Milyen tulajdonsággal bír egy olcsóbb műanyag ablak Budapesten? Ablakcsere

A Standard 70-es és Optima 7+-os műanyag ablakok UV állóak, a legmodernebb gépek segítségével készültek, illetve 7 éves garanciát vállal rá a gyártó. Bármilyen üveggel rendelhető, és 5 légkamrával, így a piacon egy erős közepes kategóriát képvisel, összességében elmondható, hogy minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel a nagyobb kategóriájú társaik csak olcsóbb kivitelben.

Hogyan történik a műanyag ablak szellőztetése?

Ez többféleképpen is megoldható:
A beépített résszellőzőnek köszönhetően megoldható, hogy nyíló és bukó állás közé lehessen a kilincset forgatni 45 fokos szögben, és amennyiben az ügyfél kéri, aereco szellőzőt is be lehet szerelni.
Az aeroco szellőző a nyílt égésű gázkészülékek esetében kötelező. Szellőzés által a párátlanított levegő rövidebb idő alatt fel tud melegedni.

Műanyag ablakot szeretne?

Az utóbbi években új trendet hozott létre a műanyag ablak megléte a nyílászárók piacán. Műanyag nyílászárók kategóriájába beletartoznak a bejárati ajtók és a beltéri ajtók is Budapesten. Nem olyan rég még minden épület homlokzatán az ablakok és ajtók fából készültek, nem úgy mint mostanság. Ahogy fejlődött a világ ez az arány teljes mértékben megváltozott, ugyanis a műanyag ablak egyértelműen átvette a vezetést, így ezen a téren egyértelműen kijelenthető, hogy a műanyag ablak manapság a legnépszerűbb.
Elsőre azt hihetnénk, hogy ez csupán a véletlen műve, de természetesen nem az, ugyanis a műanyag ablak előnye az olcsóbb árkategória mellett az, hogy sokkal több helyre beépíthető mint régebbi társaik, illetve jobb hang és hőszigeteléssel bírnak. Nem csak általános épületek esetében lehet őket alkalmazni, hanem akár irodaházak és gyárak épületeinél is nagyszerűen alkalmazható. Nagyobb népszerűségét a mai modern kor elvárásai hozták meg, hiszen az egyre növekedő havi kiadások mellett az embereknek kulcsfontosságú lett, hogy ne legyen túlságosan nagy a hővesztése a lakóhelyiségnek.
Egy általános családi ház esetében Budapesten a hőveszteségére jellemző tulajdonságok:
Az esetek 35%-ban az elavult nyílászárók okozzák
Ez Magyarországon 100 ezer forintos többlet költséget is jelenthez
Ha műanyag ablakok vásárolunk és építtetünk be Budapesten, akkor sokkal jobban vissza lehet fogni a kiadásokat, természetesen csak abban az esetben ha megfelelő minőségi ablakot választunk, amihez megfelelő beltéri ajtó és bejárati ajtó is hozzájárul. Bármelyik megoldás mellett döntünk, rövid időn belül meg fog térülni a vételár, hiszen ezeknek a nyílászáróknak köszönhetően jobb lesz a hang és a hőszigetelésünk is. Nem csak eme tulajdonságok végett érdemes műanyag ablakot választani, hanem azért is, mert különféle extrákat és szolgáltatásokat is lehet igénybe venni, melyek biztonsági szempontokat figyelembe véve kedvezőbbek, a nyári és téli időszakban a komfortérzetet nagyban befolyásolja, így a közérzetünk is sokkal jobb lesz.
Amikor kiválasztjuk a megfelelő nyílászárót érdemes odafigyelni a színekre is, ugyanis többfajta kapható belőlük, így bármilyen környezetben megállják a helyüket.

A műanyag ablakok elemei

Résszellőző
A műanyag ablakok esetében kijelenthető, hogy teljesen tökéletesen tudnak zárni, ezért a helyiségekben könnyen megrekedhet a pára, melynek eredményeképpen penészesedés következik be. Természetesen folyamatos szellőztetéssel ez elkerülhető, de gyakran megesik, hogy nem érünk rá erre, vagy a téli fagyos időkben sem tűnik túlzottan jó megoldásnak, így a résszellőző segítségével könnyen orvosolható a probléma. Résszellőző használatakor a szerkezet olyan pozícióba állítja be az ablakot, melynél minimális résen keresztül a levegő tud mozogni, így megőrizhető az optimális páratartalom a helyiségekben.
Vasalat
A műanyag ablakoknál egy nélkülözhetetlen alkatrész a vasalat, hiszen ennek használatával tudjuk nyitni és csukni a nyílászárólat. A legjobb a MACO és a ROTO márkájú vasalatok. Műanyag nyílászáróknál a vasalatok nem csak a nyitásért és csukhatóságért felelnek, az idegen betolakodóktól is védenek, ugyanis extra erősítéssel rendelkeznek a védelmi pontokon.
Toktoldó
Ez egy olyan alkatrésze a műanyag ablaknak, melyet akkor szoktak használni, amikor a műanyag ablak tokjának megnagyobbítása szükséges, akár legyen az függőleges akár vízszintes irányba, illetve amikor a műanyag ablak vagy ajtó fölött redőnyt terveznek, így nem kell a tokot átfúrni.
Ezek beépítésénél fontos a beépítési mélység is! Toktoldó elhelyezése akkor is fontos lehet amikor szigetelve van a homlokzat, vagy szigetelve lesz, és emiatt pontosan fontos, milyen lesz a beépítési mélység.
Távtartó
Ez a műanyag ablaknak olyan alkatrésze ami első ránézésre egy vékony lécnek tűnik, az ablak üvegrétegei közt található meg, így értelemszerűen a bejárató ajtó és a beltéri ajtó nem rendelkezik ilyennel, kivétel akkor amikor egy üveges változatról van szó. Leggyakrabban alumíniumból készül, de meleg peremes és műanyag távtartó is létezik a piacon. A műanyag hőszigetelése jobb, mint például az alumíniumnak, ezért ha ilyet szeretnénk, az többe fog kerülni, de emiatt egyértelműen nem ajánlott az ajánlatkérés.
Üvegezés
A műanyag ablakok üvegezésénél főleg kétfajta üvegezést különböztetünk meg:
általános üvegezés
biztonsági üvegezés
A biztonsági esetében olyan technikát használnak, melynél egy 1 milliméter vastag fólia van elhelyezve az üvegfelületek közt, ennek köszönhetően nagyobb védettséget nyújt az ablak üvege, és a hőszigetelés szempontjából sem utolsó szempont. Ez bármely nyílászáró típusra igaz, legyen szó bejárati ajtóról vagy beltéri ajtóról. Általános technikánál is fontos a hangszigetelés és a hőszigetelés is, hiszen az egyik legnagyobb felszín a műanyag ablak esetében.A megfelelő üvegezés a törékenység miatt sem elhanyagolható szempont.
Légkamrák
A légkamrák mind a műanyag ablakok és műanyag bejárati ajtók esetében is megtalálhatóak, a beltéri ajtók esetében nem. Ezek a műanyag ablak szárnyának keretében találhatók meg, levegővel töltött kamrák, amelyek a jobb stabilitás és jobb hőszigetelés végett lettek kialakítva. Középen tűzi horganyzott idomacél merevítőt is lehet találni a műanyag ablak légkamrájában, így biztosítva a legnagyobb stabilitást a szerkezetnek.
Műanyag ablak profil
Ez egy gyűjtőfogalom, a műanyag ablak szárnyait, tokját, vázát, és keretét szokták így nevezni.
Hibás működtetés-gátló
Ez olyan eleme a műanyag ablakoknak, amely meggátolja, hogy bukó és nyíló pozícióba egy időbe ne lehessen állítani az ablakot. Csak bukóra és nyílóra.

Tanácsok a műanyag nyílászárók kiválasztásához

Eme tanácsok tulajdonképpen bármilyen műanyagból készült ajtó, ablak esetében reálisak lehetnek.
Ezek a tanácsok tulajdonképpen bármely műanyagból készült ablak, ajtó esetében igazak lehetnek. Az kiválasztást követően fontos, hogy a műanyag ablak vagy a műanyag ajtó ára miatt történjen árajánlatkérés, hogy kiderüljön, milyen végösszeggel kell kalkulálnunk. A műanyag ablakokkal érdemes vigyázni, mert nagyon sok silány minőségű termék van a piacon, és amikor kevés pénz áll a házhoz a vásárlásnál, akkor hajlamos az ember ezeket megtalálni és kiválasztani. Persze ennek az ellenkezője is előfordulhat, találhatók prémium műanyag nyílászárók, amelyek nem éppen a legolcsóbb kategóriába tartoznak. Elég nagy választék található meg a piacon a műanyag ablakokból, ezért bármilyen kérdése lenne, akkor érdemes a szakembereket megkérdezni, hiszen nagyon sokan foglalkoznak a műanyag ablakokkal, így olyan szavára adjunk akiknek már van bőven tapasztalata. A széles választékhoz széles ártartomány is párosul, ezért is olyan fontos egy árajánlatkérés, hiszen egyedi árak is könnyedén előfordulhatnak a műanyag ablak esetében. Sajnos az emberek legtöbbje az árát megnézve tud különbséget tenni a műanyag nyílászárók között, hiszen laikus benne.
Mivel a műanyag ablakokkal nagyon sokan kereskednek, így a kereskedők között is nagy a választék, akik legtöbbje a hőszigetelési tulajdonságokat szokta leginkább promótálni, valamint a műanyag ablak profiljának gyártóját. A műanyag ablak hirdetéseinél főleg az ‘u’ és ‘k” értékekről lehet sokat hallani, valamint a profil márkájáról, a légkamrákról, esetleg a műanyag ablak üvegeinek rétegszámáról. Természetesen ez egyáltalán nem számít problémának, de a laikusok számára ezek semmitmondó információk, és nem is csak ezek a tulajdonságok különböztetik meg egymástól a műanyag ablak különböző típusait. Fontos, hogy érdeklődjünk minden részletről, valamint az árajánlatkérés is elengedhetetlen a vásárlás előtt.

Alapvető hibák a műanyag ablak vásárlásánál

Sajnos nagyon sokan követnek el a szarvas hibákat egy műanyag ablak,vagy ajtó vásárlásánál, ezért érdemes odafigyelni a részletekre. A műanyag ablakokkal már nagyon sok kereskedő foglalkozik, így a szakembereiket egyértelműen érdemes megkérdezni, valamint tanácsot kérni tőlük a vásárlás előtt. Főleg a vételár tekintetében követik el az vásárlók a legtöbb hibát, ugyanis a műanyag ablak ára szerint szoktak dönteni a leggyakrabban, a minőséggel pedig nem nézik. Természetesen fontos, hogy milyen költségkerettel rendelkezünk, de a silány műanyag ablak hosszú távon egyértelműen rossz döntés lesz, és akkor már nem azt kevesebb összeget kell kifizetni, amennyiben a műanyag ablak került. A szakemberek szerint is jobban megéri egy minőségibb, de drágább műanyag ablakot választani, hiszen egészen biztosan hosszú távon is megőrzi eredeti állapotát, nem úgy, mint az olcsó változat, amely néhány éven belül elhasználódik és tönkremegy.
Sajnos manapság egyre több olyan hirdetés is láthatunk a műanyag ablak reklámozásánál, ahol a minőség és az ár egyáltalán nem egyenesen arányos egymással, így a laikusokat rendkívül könnyen be lehet csapni vele. Sokan szoktak négyzetméterenkénti árat mondani az érdeklődőknek, amely azt kívánja mutatni, hogy olcsó a műanyag ablak az adott kereskedőnél, hogy minőségi műanyag ablakokkal kereskednek, azonban a megrendelés után kiderül, hogy egy olyan műanyag ablakot vásárolt meg az ügyfél, amelyet még kinyitni sem lehet.
Mindig oda kell figyelni ezekre a részletekre, ugyanis árban egy nyitható és egy fix műanyag ablak között nagy különbség van. A műanyag ablak vásárlásakor nagyon fontos odafigyelni, minden részletet érdemes megtudni egy adott termékről, például azt hogy:

  • hol készültek
  • milyen alapanyagok használtak hozzá

Ezek rendkívül fontosak, mert az adott műanyag ablak későbbiekben a vásárló otthonába kerül. Sajnos sokaknak nem telik arra, hogy a minőségi műanyag ablak mellett döntsenek, így számukra marad az olcsóbb, silányabb változat. Számukra inkább ajánlott, hogy gyűjtögessenek még és később vásároljanak minőségi terméket. Az olcsó műanyag ablak megvásárlása hosszú távon nem lesz kifizetődő, ugyanis valószínűleg rövid idő után már ismét cserére vagy javításra szorul az ablak.

A műanyag ablak ajánlott karbantartása, ablakcsere

Az állandó karbantartás egyértelműen fontos a műanyag ablak esetében, hiszen mindenki azt szeretné, hogy hosszabb távon és megfelelően működjön a megvásárolt nyílászárója. Sokan úgy vélik, hogy egy új és modern műanyag ablak semmilyen karbantartást nem igényel a beépítés után, hiszen sokáig ugyanolyan lesz és működni is fog, elég csak a felületét megtisztítani egy nagyobb takarítás során. Ez azonban koránt sem igaz, ugyanis a műanyag ablak hosszú élettartama miatt évente finomhangolásra van szükség a vasalatoknál. Ezt viszont egyáltalán nem ajánlott házilag megcsinálni, inkább a szakemberre bízzuk, ugyanis a barkácsolgatással nagyon hamar tönkre tudjuk tennii egy drága műanyag ablak vasalatát, aztán a javításért meg ugyancsak sokat fizethetünk..
Minden műanyag ablak karbantartása fontos egy évben egyszer, amely néhány ezer forintos tételt foglal csak magába, de az otthoni kontárkodással hamar el lehet rontani a műanyag ablak vasalatát, így annak cseréje akár a húszezres tételt is elérheti ablakonként számolva. A karbantartási feladatok között nem csak a finombeállítást értjük. Házilag elvégezhetőek egyes munkálatok, amely főleg a vasalatok megolajozását takarja, amellyel a műanyag ablak élettartamát is könnyedén meg lehet növelni.
Nagyon fontos, hogy ne étolaj segítségével végezzük el ezt a karbantartási feladatot!
Beltéri műanyag nyílászáró, Műanyag Ablak árak, ablakcsere Budapest: műanyag Ablak Budapest, Beltéri ajtó, ablakcsere, nyílászáró. Közép kategóriába kedvezőbb áron CPL ajtók.

1–12 termék, összesen 242 db

Festett ajtó C18/C

A festett MDF beltéri ajtók az örök, klasszikus termékek közzé tartoznak. Ezeket a prémium minőségű felületkezeléssel készült ajtókat a technológia során 4 réteg 2 komponensű festékkel vonjuk be. Ennek a gondozásmentes, erős és UV álló rétegnek köszönhetően az ajtók nem sárgulnak, újrafestést a későbbiekben sem igényelnek, így generációkon át a lakás díszei maradhatnak. Az ajtó kialakítása szerint lehet nyíló falcos vagy falc nélküli, toló, lengő, egyszárnyú, kétszárnyú, oldal és felülvilágítós, akár egyedi méretben is. Az ajtólapot masszív MDF váz erősíti, a hang és hőszigetelést igény esetén speciális bélés fokozza, a szolid lekerekítéseknek köszönhetően pedig az élek kevésbé sérülékenyek más ajtókkal szemben. A marási minták és üvegezési megoldások a RAL színskála bármely színével kombinálhatóak. Jó választás családi házba, üzletbe vagy irodába, új építéshez vagy felújításhoz, modern és klasszikus környezetbe egyaránt.
  • rendkívül hatásos gyönyörű porszórt felület
  • RAL színskála bármely színében elérhető

Exclusive Bejárati ajtók

Műszaki Tartalom 82mm vastag beépítési mélység 7 légkamrás rendszer 3-szoros gumitömítés 3mm-es zártszelvény merevítés 48mm vastag INOX díszítőelemes HPL felületű

Classic bejárati ajtók

Bejárati ajtóink alap műszaki tartalma: 78 mm-es tokmagasság, mely szavatolja a szerkezet masszavitását 3 db ROTO ajtópánt minden bejárati ajtó

Modern bejárati ajtók

Modern paneles műanyag bejárati ajtók                                Bejárati ajtóink alap műszaki

SZIKRA KLASSZIK 68

A 68 mm vastagságú profillal készülő ablak a legkedvezőbb árú termékünk. Elsősorban régi épületek felújításához ajánljuk, mert a kétrétegű üvegezéssel

SZIKRA CLIMATREND 78

A 78 mm profillal készülő prémium ablakunkat elsősorban nagyobb tételszámmal rendelkező projektekhez ajánljuk. Ez a típus a 3 rétegű üvegezés

SZIKRA CLIMATREND 90

A 90-es profillal készülő prémium ablak a legjobb tulajdonságokkal rendelkező termékünk. Új épületekhez ezt a kivitelt ajánljuk, hiszen kiváló hő-,

Zambia CPL szürkés-barna beltéri ajtó 64.900 Ft-tól

A CPL felületű beltéri ajtókarbantartást nem igényel, teljes mértékben gondozásmentes. Az egyedi CPL ajtók előnyei:  Kopásálló, kismértékben karcálló CPL felület

Festett beltéri ajtó 23

A festett MDF beltéri ajtók az örök, klasszikus termékek közzé tartoznak. Ezeket a prémium minőségű felületkezeléssel készült ajtókat a technológia

Festett beltéri ajtó 14

A festett MDF beltéri ajtók az örök, klasszikus termékek közzé tartoznak. Ezeket a prémium minőségű felületkezeléssel készült ajtókat a technológia

Szadoma Dekor

A dekorfóliával burkolt ajtók költséghatékony megoldást kínálnak. Nyomtatott mintázatuk élethűen jeleníti meg fa erezetét. Akár egyedi méretben is készülhet!

Ninive Dekor

A dekorfóliával burkolt ajtók költséghatékony megoldást kínálnak. Nyomtatott mintázatuk élethűen jeleníti meg fa erezetét. Akár egyedi méretben is készülhet!