Blog

Prémium nyílászárók elérhető áron!

A műanyag ablak minősége, ára és annak megtérülése:

A tőlünk kapható műanyag ablakok rendkívül minőségi termékek, melyek modern gépek állítanak elő. Fontos leszögezni, hogy egy műanyag ablak hőszigetelése annál jobb, minél több légkamrával rendelkezik.

Miért jó a drágább műanyag ablak?

A drágább műanyag ablakok lehetne 3 gumissak, melyek zárása hermetikusabb lehet. Ezeknél az ablakoknál a merevítő elem erősebb, nagyobb az ablak profiljának vastagsága, így a légkamrák száma is, ezért ezért a tokot sokkal jobban meg tudja tartani a tűző napon is.

A drágább műanyag ablakok közt található még hang és hőszigetelő is, a biztonsági üvek, valamint a hővezetés miatt a műanyag távtartók a fém helyett.

Miben nyújt más minőséget az olcsóbb ablak?

Az Optima 76-os és a Standard 70-es műanyag ablak UV álló, a a legmodernebb gépek által készül valamint 7 éves gyártói garanciát vállal a gyártó rájuk. Bármilyen üveggel kérhetőek, valamint 5 légkamrával, ez az ablakok piacán erős közepes minőséget képvisel, így minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amivel a nagyobb kategóriák, viszont olcsóbbak.

A szellőzés:

A műanyag ablak szellőzése sokféleképpen is történhet.

A beépített résszellőzővel megoldható a szellőztetés, ilyenkor a kilincset negyvenöt fokos szögben a nyíló és bukó közé kell állítani, és amennyiben szükséges, be tudnak szerelni aereco szellőzőt is.

Az aereco szellőző megléte kötelező a nyílt égésű gázkészülékek esetében. A szellőzés következtében a párátlanított levegő hamarabb fel tud melegedni.

 

Mindenkinek számít…

Műanyag ablakot szeretne?

 

A műanyag ablakok teljes mértékben meg tudták hódítani a műanyag nyílászárók piacát az utóbbi években. A műanyag nyílászárók csoportjába beletartozik a bejárati illetve a beltéri ajtók is. Nem is olyan rég még a házak homlokzatán lévő ablakok és ajtók fából készültek, nem úgy mint napjainkban. Ez az arány az utóbbi években szemmel láthatóan megváltozott, ugyanis a műanyag ablakok a piacon egyre elterjedtebbek lettek, így mondhatni, hogy a műanyag ablak a legnépszerűbbnek tűnő termék a piacon.

Azt hihetnék első körben, hogy ez a véletlennek köszönhető, de természetesen ez nem igaz. A műanyag ablakok egyik fő pozitívumaiként hozható fel, hogy olcsóbb, mint a régebbi típusok, sokkal több helyre be lehet őket építeni, sokkal jobb hangszigeteléssel és hőszigeteléssel bírnak. Nem csak általános épületek esetében alkalmazhatóak, egyszerűen használható a gyárak és irodaházak esetében is.

A nagyobb népszerűséget mégiscsak a modern kor elvárásai miatt hozták meg, hiszen költséghatékonyság tekintetében nagyon fontos lett, hogy a lakóhelyiségek hővesztesége ne legyen túl nagy.

Egy általános családi ház esetében a hőveszteségére jellemző részletek:

  • Az esetek 35%-ban az elavult nyílászárók okozzák

  • Ez Magyarországon körülbelül százezer forint többlet költséget okozhat

Nem is gondolnánk, hogy a műanyag ablak vásárlással és beépíttetésével sokkal jobban lehet spórolni, de ehhez a megfelelő minőségű műanyag bejárati ajtók és beltéri ajtók is hozzájárulnak ehhez.Bármelyik fajtáról legyen is szó, az ára záros időn belül meg is térülhet, ugyanis a hang és hőszigetelés sokkal jobb értékeket mutat. Azt viszoont érdemes megjegyezni, hogy nem csak ezek miatt érdemes műanyag ablakot vásárolni, hanem amitt is, hogy különféle extrákat és szolgáltatásokat kapunk velük, például a biztonsági szempontok is kedvezőek, mert a téli és a nyári időszakban is megfelelő hőmérsékletet biztosít, így jobb lesz tőle a közérzetünk és a komfortérzetünk.

Amikor ajtót vagy ablakot választunk, érdemes odafigyelni a színekre is, ugyanis sokféle variáns létezik, így bármilyen környezetben helytállóak.

A kiválasztásnál a színekre is érdemes odafigyelni, ugyanis sokfajta színben kaphatók a műanyag ablakok, így bármilyen környezetben megállhatják a helyüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük