Blog

Hogyan határozható meg az ajtó méretezése?

Hogyan határozható meg az ajtó méretezése?

Az új építkezések építész terve alapján készülnek. Ha rendelkezésre áll a kiviteli terv, annak van egy ún. konszignációs része, ami tételesen azt tartalmazza, hogy mekkora a beltéri ajtó mérete, nyitásiránya és az ajtó mennyisége. Ha csak engedélyezési terv készült el, akkor ennek alapján tudjuk a beltéri ajtók listáját összeállítani. Már felújítás illetve álló épületszerkezeteknél is kell helyszíni felmérést alkalmazni.

Az ajtó méreteinek meghatározásához a következő adatokra lesz szükségünk: SZ x M x FV, ahol az SZ = falnyílás szélességével M = végleges falnyílás magasságával FV = a tényleges falvastagságával.

 

A beltéri ajtó beépítése.

 

Szinte mindenki számára egyértelmű az a tény, hogy a hétköznapi lakáshasználat során a beltéri ajtókat használjuk a legtöbbször, hiszen a lehető legkülönfélébb módon csukjuk – csapjuk be őket. Ezért a beltéri ajtó tokszerkezetének rögzítése kiemelt figyelmet és körültekintést igényel. Mit lehet a rögzítéshez felhasználni? decomastic tapaszt, plasztubit tapaszt, siloplast masszát, és poliuretán habot. Az utólag szerelhető beltéri ajtók esetében a poliuretán hab a legnépszerűbb, hiszen gyors, olcsó és könnyen kezelhető rögzítőanyagról beszélünk. Egy beltéri ajtó beépítése különös szakértelmet nem igényel, mégis az a legtanácsosabb, hogy megfelelő kézügyesség és felkészültség nélkül senki ne vágjon neki.

 

Van-e garancia arra, ha valaki saját maga építi be beltéri ajtaját?

Igen, természetesen, viszont azt szem előtt kell tartani, hogy a beltéri ajtónk “szavatosságát” nagyban befolyásolja a beépítés minősége. Az esetlegesen ferdén vagy nem a megfelelő módon beállított ajtó lehet, hogy egy darabig jól funkciónál, de a szakszerűtlen beállításnak köszönhetően egy idő múlva deformálódni és/vagy vetemedni fog. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor építtessünk be egy hozzáértő szakemberrel, így szinte biztos a garancia megléte is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük