Blog

Beltéri ajtót tetőcsomagtartón szállíthatunk-e ?

Lehetséges-e szállítani a beltéri ajtót tetőcsomagtartón?

Lehetséges, viszont 5 db üvegezett ajtóház CPL ajtó tokkal együtt a magassága körülbelül 80 cm magas. A furnér beltéri ajtó pedig tokraszerelt, így az öt darab ajtóház furnér ajtó átlagban 130 centiméter magas torony átlagosan. Szállításnál ki vagyunk téve az időjárás gyors változásainak, így érdemes az ajtóház szállítási szolgáltatást igénybe venni, és beltéri ajtaját épségben elszállítjuk. Szíves figyelmüket azért felhívjuk arra, hogy ha a szállítás nem zárt tehergépjárműben történik, akkor a garancia elvész a vásárolt ajtókra.

tehergépjárműben történő szállítás esetén a garancia megszűnik az általad vásárolt beltéri ajtókra. Teherautónkon 60 – 70 beltéri ajtó biztonságos szállítására van lehetőség.

 

Mi a teendő akkor ha nem fér el a beltéri ajtó a kihagyott nyílásba?

 

 

Lakásunk vagy házunk építése és tervezése során feltétlen fontos tisztázni a kivitelezővel milyen beltéri ajtóra van szükségünk, így elkerülhetjük azon kellemetlen szituációkat, hogy az ajtó nem fér el a kihagyott falnyílásba. A beltéri ajtók méretezése során egész nyugodtan lehet a tervező által javasolt méretekre hivatkozni, ugyanis olyan irányelvek szerint dolgoznak, melyek a felhasználók igényeit szem előtt tartják, úgy mint a mosógép elhelyezése a fürdőszobában vagy a kanapé méretezése a nappaliban. A falak elhelyezésénél viszont rendkívül fontos, hogy jelezzük a beltéri ajtó kivitelét, ugyanis nem mindegy , hogy gerébtokos, úgynevezett „falazós” ajtóval számoljon vagy egy bútor minőségű utólag beszerelhető belső ajtóval. UTH tokos beltéri ajtók tervezésénél is elengedhetetlen a falkávák kialakításának lehetősége. Ha a tervezővel leegyeztettük a beltéri ajtók műszaki paramétereit, a kivitelezés során is hívjuk fel erre a műszaki ellenőr figyelmét, így egészen biztos, hogy a beltéri ajtó a lakásunk ékes dísze lehet.

 

Mikor lehet a beltéri ajtót beépíteni a nyílásba?

Az utólag elhelyezhető ajtókat az építkezés utolsó szakaszába kell építeni, tehát meg kell várni a burkoló és a festőt míg végez, és csak ezek után lehet elkezdeni a beltéri ajtók beépítését. A beltéri ajtók megrendelésével viszont már a felújítás megkezdésekor vagy előtt érdemes megkeresni minket, hiszen a beköltözést követően már nagyon korlátozottak a lehetőségek. Persze van lehetőség tele ajtót vásárolni sok féle elérhető színben, viszont egy divatos fémcsíkos ajtó vagy modern üveges ajtó elkészítése hetekbe is telhet, és akkor még nem beszéltünk a kézzel készített furnér ajtókról, ahol a variációk száma szinte végtelen, mind formailag és mind szín tekintetében. Ha időben tájékozódunk a lehetőségeinkről, még jelentős összegeket is meg tudunk spórolni, mert sokan a sötét fürdőszobát, üvegtégla beépítésével szeretnék világosabbá tenni. Az ilyen kivitelezések a kőműves munka díjjal együtt több százezres tételek is lehetnek, ehhez még a fürdőszobaajtó ára is hozzá jön. Ha időben rendelünk, akkor az üvegtégla helyett akár egy high tech üvegajtóval is gazdagodhatunk, mellyel rengeteg idő és pénz takarítható meg.

 

Mit tegyünk abban az esetben ha a beltéri ajtó üvege betörik?

Ha nem szeretne bajlódni az ajtó szállításával, akkor üvegcsere igényét jelezze kollégáink felé, akik felveszik Önnel a kapcsolatot, egyeztetnek egy időpontot amikor kollégánk kimegy a helyszínre és elszállítja az ajtót, majd javítás után visszaszállítja és felakasztja a tokra. Ilyen esetekben a normál üvegezési költségen felül körülbelül 15-20 ezer forint többletköltséggel kell számoljunk. Ha spórolni akarunk, akkor az ajtót magunknak kell beszállítani az irodába, és értesítést küldünk amikor az ajtó elkészült és szállítható állapotba került.

 

Mennyi idő alatt készül el egy beltéri ajtó?

 

 

Ez függ attól, milyen beltéri ajtót választunk. Ha szabvány méret, laminált, tele beltéri ajtóra esett a választás, akkor azonnal átvehető. Ha egyedi gyártású CPL, fafurnér vagy festett ajtót választottunk, akkor 6-10 hét a gyártási határidő, hiszen akkor egyedi igény szerint az Ön nyílásméretenek megfelelően készül el az ajtó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük