Blog

Egyes gyártóink prémium terméke tömör MDF ajtólappal vannak felszerelve, ez maga brutális erővel bír

MDF Ajtólap

A legnépszerűbb választás a könnyített, méhsejt papírrácsbetétes kitöltés a hazai piacon, ha azonban fontos tulajdonság számunkra a hang és hőszigetelés, akkor választhatunk furatolt forgácslapbetétet. Egyes gyártóink prémium terméke tömör MDF ajtólappal vannak felszerelve, ez maga brutális erővel bír.

Szabvány ajtóméretem van!

Ez az állítás túlzás így,, maradjunk annyiban, hogy a szépemlékű magyar szabvány mára „hagyományos magyar méretrenddé” alakult: 75/90/100 cm-es falnyílás szélességgel, és 210 cm-es falnyílás magassággal. Mivel ez nem volt általános és sajnos sikeres sem, ezért a gyártók a szabványt megszűntették. A dekorajtók is ebben a méretben készülnek, de mivel a legtöbb gyártónk egyedi méretre készíti ajtóit, ezért garantáljuk, hogy az ajtó passzolni fog a nyílásba.

Még nem készek a belső falak!

Ez tulajdonképpen egy pozitívum, mert ebben az esetben a falnyílások kialakítása során Ön olyan egyedi méreteket ad meg a kőművesnek, amilyeneket szeretne. Egyik termékcsoportról sem kell lemondania, mivel mindegyikből készül egyedi méret. Egyébként a kész falakat is át lehet alakítani, lehet akár bővíteni, akár szűkíteni is, mely az esetek 99%-ában csak akarat kérdése.

A falnyílás méretei

Mit kell méregetni és miért?

Mielőtt ellátogat hozzánk egy üzletbe ajánlatos körülbelüli méreteket megadnia. Innentől kezdve a kolléga már tudni fogja, melyik gyártó, melyik terméke lehet alkalmas arra, hogy Önnek ajánlja, és megközelítő ajánlatot is tud adni.

Ha kollégáink valamelyikére fogja bízni a beépítést, Ő ragaszkodni fog a saját méréséhez, máskülönben probléma esetén egymásra mutogatás lehet az egészből.

Az ajtó kivitelezési lehetőségei

Toló és harmonikaajtók

Valóban van szinte minden termékkategóriában, de amiből leginkább ajánljuk:

Tolóajtók: CPL, Rhino CPL, Laminált kategóriából.

Harmonikaajtók: Laminált és Rhino CPL kategóriából.

Minden esetben egyedi árazású termékek, és feltétlen szükséges kollégánkkal való egyeztetés.

Kilincs, zár, Címek és címerek, BPWTZC…. Micsoda? Mik ezek?

A kilincs és zártípusok megválasztása nem egy ördöngősség. A hosszúcímes kilincseket a hagyományos formák kedvelőinek ajánljuk, a rozettás kilincseket a modern stílus híveinek.

Mindenki szeme előtt ott van a hagyományos BB zár, általában ezt választja  ügyfeleink többsége, a biztonsági záras megoldás beltéri ajtók esetében kevésbé indokolt.

A WC zár mellékhelységeknél ráfordítással szereltek, így kukucskálni is lehetetlen.

A beltéri ajtó az utolsó fázis

Ezt a részét hagyhatjuk, sőt hagyjuk is a festés és parkettázás fázisa után is, mert nem jár kosszal, rongálással. És valljuk be őszintén, ha bármiféle fennakadás van, beltéri ajtó nélkül néhány napot ki tudunk bírni.

Cserélnek ajtólapot??

Nem, és nem is tervezzük. Meglévő ajtótokra ugyanis olyan bonyolult lenne eltalálni a zsanérozást, hogy erre a feladatra egy asztalost javaslunk.

Főoldal az MDF ajtólap aloldalról

BB Ablak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük