Blog

Ablakcsere 16. kerület Budapest,

Csináld magad Budapest! – Az ablakcseréről a 16. kerületben

Magyarország fővárosa Budapest, éppen ezért a nagyvárosi életforma jellemzi. Aki itt él, annak nem árt tudnia néhány hasznos információt a ház és lakás körüli teendőkkel kapcsolatban, legyen szó akár egy ablakcseréről. Ebben a rohanó világban sokkal jobban járunk, amennyiben elsajátítunk néhány trükköt és képességet, melyek segítségével rengeteg időt tudunk magunknak megspórolni, másrészt pedig egy váratlan szituációban saját magunk is meg tudjuk oldani a helyzetet.

Legyen szó nagyvárosról, kisvárosról, faluról, vagy épp vidékről, minden területen jól jön az, ha helyt tudunk állni az élet által nyújtotta különféle helyzetekben. Gondoljunk csak egy ablakcserére, amely első hallásra szinte lehetetlen küldetésnek bizonyul, de jobban belemélyülve a témába, bizony még sem az!

Persze, az a biztos, hogyha profi szakemberekre bízzuk ezt a feladatot, de bizony adódhatnak olyan szituációk, amikor nekünk kell azonnal cselekedni. Akár egy hosszú hétvége, vagy piros betűs ünnepek következtében, vagy ne hozza úgy a sors, de egy fagyos nap során is bekövetkezhet egy ilyen szituáció, ekkor bizony csak magunkra számíthatunk.

Műanyag ablakot szeretne?

Az utóbbi években új trendet hozott létre a műanyag ablak megléte a nyílászárók piacán. Műanyag nyílászárók kategóriájába beletartoznak a bejárati ajtók és a beltéri ajtók is Budapesten. Nem olyan rég még minden épület homlokzatán az ablakok és ajtók fából készültek, nem úgy mint mostanság. Ahogy fejlődött a világ ez az arány teljes mértékben megváltozott, ugyanis a műanyag ablak egyértelműen átvette a vezetést, így ezen a téren egyértelműen kijelenthető, hogy a műanyag ablak manapság a legnépszerűbb.

Természetesen előfordulhat, hogy csak egy kisebb javításra szorul az adott ablak, akkor azt könnyebben meg tudjuk oldani. Ezzel szemben sajnos van olyan eset is, amikor a komplett ablakot ki kell cserélni, mert például a szomszéd fiúk focilabdája miatt tönkrement az ablak, vagy éppen olyan nagy erejű vihar tört ki, amely hatalmas mértékben megkárosította azt. Nyilvánvalóan váratlanul érik az ilyen történések az embereket, és mindig bízunk abban, hogy valamelyik rokonunk, ismerősünk épp ráér és rohan is a segítségünkre. De sajnos ez sosem garantálható 100%-ig.

Hogyan tudom egymagam kivitelezni az ablakcserét?

Először is mindenképpen ajánlatos felmérni a saját tudásunkat az ügyesség szempontjából. Egyszerűen csak feltesszük a kérdést magunknak, hogy képesek vagyunk-e megoldani ezt a feladatot? (Ezt a kérdést nemcsak az ablakcsere során, hanem bármilyen diy, azaz „csináld magad” feladatoknál is fontos reálisan végiggondolni.)

Ezen felül pedig nem árt, ha van egy sufni vagy garázs az udvarunkban, vagy akár egy szerszámos láda is nagy hasznunkra lehet. Ennek értelmében második lépésként fel kell mérni, hogy rendelkezésünkre állnak-e a kellő eszközök, szerszámok. Az ablakcsere során nagyon jól jön egy biztonsági szemüveg, egy tömítő fegyver, amennyiben lehetséges jó sok és jó minőségű vízálló alátét, egy strapabíró mérőszalag, egy kalapács, egy modern, jó minőségű fúró, egy csavarhúzó, különböző méretű és mindenképpen éles kések és vágóeszközök.

Számításba kell venni az ablakcsere során azt is, hogy mik is a konkrét elvárásaink a magunk részéről. Tisztában kell lenni azzal, hogy nem egy félórás munkáról van szó, hiszen egy ekkora projektnél megfelelő időre és precizitásra van szükség. Például egy teljes keretes ablakcsere körülbelül 4-6 órát vesz igénybe, amennyiben földszinten kell elvégezni. Azonban ha emeleti ablakkal van dolgunk, akkor ahhoz jóval több idő szükséges. Ami az ablakok behelyezését illeti, oda inkább erőre, mint időre van szükség. Éppen ezért nem árt, ha jó kondiban van az ember.

ablakcsere 16. kerület budapest

ablakcsere 16. kerület

Ablakcsere 16. kerület

Napjainkban nagyon fontos szerepet játszik a környezettudatos életmód. A már későbbiekben nem szükséges tárgyakat, mint például egy ablakot elég nehéz környezettudatosan kezelni. Éppen ezért fel kell venni a kapcsolatot a 16. kerületi illetékesekkel, akik a segítségünkre lesznek abban, hogy a továbbiakban miként tudjuk elhelyezni az ablakot.

Tehát ha egy ablakcseréről van szó, akkor mindenképpen érdemes átgondolni a fentebb említett lépéseket, illetve a megfelelő eszközök birtokában magunk is meg tudjuk oldani ezt a problémát. Amihez persze sok türelemre és erőre van szükség.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük