Blog

Hogyan történik az ablakcsere Budapesten

Hogyan történik az ablakcsere?

Feltérképezés és beszerzés
Első lépés, ha ablakot szeretnénk cserélni, az adott ingatlanban lévő nyílászárók felmérése. Az ablakcserét végző cégeknél ez a szolgáltatás többnyire díjmentes. A felmérést követően, a beépítési helyszín adottságai és az egyéni igények alapján (szín, anyag, légkamrák száma stb.) már konkrét árajánlatot tudunk adni.

Előkészületek
Mielőtt a beépítők odaérnének a nyílászárókkal, érdemes a parkettát az erre a célra gyártott padlótakaró termékkel lefedni, valamint a bútorokat takarófóliával letakarni, így megspórolhatjuk a munkát követő takarítás nagyrészét. Ne felejtsünk el gondoskodni a megfelelő méretű helyről a cserélendő ablakok előtt (például a bútorok arrébb húzásával). A munka szakszerű elvégzéséhez ugyanis a beépítőknek legalább másfél méteres helyre van szükségük. Ajánlott továbbá a lakásban közlekedőutat kialakítani, amin a beépítendő területre a nyílászárókat és a szerszámokat tudják szállítani.

A már meglévő ablakok bontása
Munkatársaink leemelik az ablakokról az ablakszárnyakat és eltávolítják a takaróléceket, a redőnyt, végül a szúnyoghálót. A következő lépés az ablakcsere során az a folyamat, amelyben több helyen befűrészelik a tokszerkezetet, majd feszítővassal kifeszítik. Ez a munkafolyamat nemcsak a legpiszkosabb, de előfordulhat a fal, vakolat sérülése is, ha azonban az ablakcserét megfelelő tapasztalattal rendelkező szakemberek végzik, akkor bízhatunk abban, hogy nagy kosz nélkül, gördülékenyen kiveszik a szerkezetet.

Az ablak beépítése
A következő munkafázis az ablakcsere során az új ablaktokok régi ablakok helyére történő beemelése. A tok ékekkel kerül rögzítésre, hogy a beépítők be tudják állítani a kellő vízszintes/függőleges pozíciót, majd a tok méretétől függően oldalanként speciális ablaktok-rögzítő csavarokkal odafúrják. Ezt követi a fal és a tok közötti illesztési hézag PUR habbal való kitöltése. A megkötött purhabnak nagyon sok előnyös tulajdonsága van, például hideg és meleg ellen is jól szigetel, magas a hangszigetelő hatása, a legtöbb felületen jól tapad és ragad, illetve ellenáll a vegyi anyagoknak (olaj, benzin, tengervíz). Nem utolsó sorban pedig átfesthető, vakolható. Miután a PUR hab megkötött, a szakemberek felteszik az ablakszárnyakat az ablaktokra, és felszerelik a kilincset valamint a takaróléceket. Igény esetén a párkányok és a redőnyök felszerelésében is segítséget nyújtunk!

Helyreállítás
A nyílászáró beépítését a fal helyreállítása követi. Panellakások esetében – mivel a fal sérülése panel épületeknél minimálisabb- az ablakcserét végző kollégának egyszerűbb dolga van, mivel műanyag takarólécezéssel el tudja tüntetni a szerelési hézagokat. A gerébtokos ablakok bontása után előfordulhat, hogy a munka végeztével nyers téglafal marad, így itt körbe kell vakolni, gipszkartonozni a falat, és festére is szükség lesz.

Hulladék elszállítása
Az ablakcsere utolsó fázisa a kibontott ablak, a tokalkatrészek és sitt elszállítása.

Elsőre talán ijesztően hathatnak az ablakcsere munkafolyamatai, de számláink esetleges csökkenése és a lakásunk megújulása, megszépülése kárpótolhat bennünket a kényelmetlenségekért. Keresse cégünket bizalommal, ha otthonában aktuálissá válik az ablakcsere, teljes körű segítséget nyújtunk a fent leírt munkafolyamatok elvégzésében!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük